Amadeushotel.nl Amsterdam Hotels

Bezienswaardigheden in Amsterdam

Amsterdam kent vele bezienswaardigheden. Naast de musea, uitgaansplekken en restaurants zijn er vele andere bijzondere bezienswaardigheden te vinden in Amsterdam. Als u van plan bent om deze bezienswaardigheden te bekijken, dan is het voor u voordelig om een 30 euro hotel te boeken. Deze hotels zijn niet alleen van goede kwaliteit, maar bieden door hun prijs ook vele mogelijkheden aan voor een langer of intensiever verblijf in de stad.

Naast de musea en uitgaansplekken is het Anne Frank Huis het meest bezochte bezienswaardige gebouw van Amsterdam. Dit pand, gelegen aan de Prinsengracht, is nu een monument om het joodse meisje met dezelfde naam te herdenken. Anne Frank is vooral bekend geworden door haar dagboek. Hierin schreef ze op hoe zij de Tweede Wereldoorlog beleefde. Dit gebouw wordt ook wel het achterhuis genoemd, naar de plaats waar Anne Frank en haar familie ondergedoken zaten. Sinds 50 jaar is het gebouw een museum geworden. Een ander bijzondere bezienswaardigheid is het Begijnhof. Deze bijzondere plek, verscholen tussen het Spui en de Nieuwezijds Voorburgwal, is een oase van rust in de drukke binnenstad van Amsterdam. Het hofje werd speciaal gebouwd voor de begijnen, vandaar ook de naam. Dit waren weduwen of ongetrouwde vrouwen die lid waren van de katholieke kloosterorde. Op nummer 34 staat het oudste huis van Amsterdam. Naast deze twee oude gebouwen is de Engelse kerk, die dateert uit de 15e eeuw, ook een bijzondere plek om te bezoeken. U kunt hier een informatiepunt vinden over onder andere het Begijnhof. Een ander interessant gebouw in Amsterdam, dat tegenovergesteld is aan het voorgaande, is de NEMO. Dit bijzonder gebouw, dat opvalt door de kopergroene kleur, is het grootste science centrum van Nederland. U kunt hier allerleu tentoonstellingen, films, workshops, en proefjes vinden die u meer over de technologie en de wetenschap leren. Deze plek is geschikt voor alle leeftijden, om spelenderwijs verassende ontdekkingen te doen.

Bezienswaardigheden in Amsterdam

Aangezien Amsterdam een oude stad is, zijn er ook veel bijzondere wijken en buurten in de stad te vinden die erg leuk zijn om te bekijken. De Jordaan bijvoorbeeld, een voormalige arbeidersbuurt, staat nu vol van prachtige voorbeelden van moderne gebouwen. Een andere wijk die ook vol staat van mooie gebouwen is de Rivierenbuurt, waar veel gebouwen ontworpen zijn in een stijl van de bekende Amsterdamse School. Verder is het Rembranthuis, waar de geschiedenis van de bekende kunstenaar wordt verteld, en de Hortus Botanicus, met allerlei bijzondere planten, ook een zeer interessante en leerzame plek om te bezoeken.

Amsterdam is dus een bijzondere stad, waar modern en oud perfect wordt gecombineerd. Er zijn vele bezienswaardigheden te bezichtigen, zowel modern als eeuwenoud, die te talrijk zijn om op te noemen. Om ze allemaal te verkennen zal een dag niet genoeg zijn. Een 30 euro hotel helpt u erbij om uw verblijf langer en aangenamer te maken. Boek nu een goedkoop hotel in Amsterdam!

Meer informatie over Amsterdam: 30 euro hotels in Amsterdam, Musea in Amsterdam, Winkelen in Amsterdam, Restaurants in Amsterdam, Uitgaan in Amsterdam

,