Amadeushotel.nl Amsterdam Hotels

Musea in Amsterdam

Amsterdam wordt naast de ‘gewone’ hoofdstad van Nederland ook de culturele hoofdstad genoemd. De stad heeft een rijke historie en zit daarom vol van bijzondere, eeuwenoude gebouwen. Maar het meest bijzondere van de culturele gebouwen zijn toch wel de musea. De drie grootste musea van Amsterdam, het Rijksmuseum, het Van Gogh museum en het Amsterdams Historisch museum, zijn daarom zeker een bezoek waard. In deze musea kunt u een bijzondere collectie vinden van topstukken.

Het bekendste en grootste museum van Amsterdam, maar ook van heel Nederland, met ruim 200 zalen, is het Rijksmuseum. Dit museum, gevestigd aan het Museumplein in een bijzonder mooi gebouw, bevat een zeer grote collectie die u een overzicht kunnen geven van de kunst en de geschiedenis van Nederland. In de eregalerij bijvoorbeeld, hangen diverse topstukken waaronder de alom bekende Nachtwacht van Rembrandt. Het museum heeft naast een grote collectie van schilderkunst ook een groot aantal beeldhouwwerk en kunstnijverheid. Het museum is ook geschikt voor de jongere bezoeker: er worden talloze workshops voor kinderen en speurtochten georganiseerd in het Rijksmuseum. Dit hotel is dus zeker een plek waar u geweest moet zijn als u Amsterdam bezoekt.

Musea in Amsterdam

Het volgende museum dat ook erg interessant is om te bezoeken, is het Van Gogh Museum. Zoals de naam al zegt, is dit museum gewijd aan de schilderwerken van de Nederlandse meester-kunstenaar. Dit museum, dat ook aan het museumplein is gevestigd, bevat de grootste collectie van brieven, tekeningen en schilderijen van Vincent van Gogh van de gehele wereld. Er zitten ook bekende werken van de Nederlandse kunstschilder tussen, zoals de alom bekende Zonnebloemen en de Aardappeleters. In het museum zijn ook de bijzondere Japanse prenten van de schilder te vinden. Het museum bevat verder enkele stukken van tijdgenoten, navolgers en vrienden van de bekende schilder. Dit museum is ook kindvriendelijk; er worden vaak schilderworkshops en speurtochten voor kinderen georganiseerd. Als laatste is het Amsterdams Historisch museum een zeer interessant museum om te bezoeken als u in de binnenstad van Amsterdam bent. Dit museum, dat in 1926 werd geopend, stelt een groot deel van het kunstbezit van Amsterdam tentoon. U kunt in dit museum als het ware een tijdreis meemaken, van de stichting van de stad, tot de aanlegging van de Dam, en nog veel meer. Ook hier kunt u enkele topstukken vinden van Rembrandt en andere kunstmeesters. Er zijn altijd wel rondleidingen in het museum te krijgen, en er zijn ook vaak evenementen die u kunt bezoeken, zoals lezingen en workshops. Ook worden er programma’s aangeboden om alle drie de musea te bezichtigen.

Ook qua musea is Amsterdam een stad die het bezoeken zeker waard is. Alle drie de musea in de stad hebben een enorme collectie, en alle drie de collecties zijn verschillend. De drie musea zijn stuk voor stuk zeker een bezoek waard. Boek nu dus een 30 euro hotel en geniet van de een cultureel dagje uit in Amsterdam. Boek nu een goedkoop hotel in Amsterdam!

Meer informatie over Amsterdam: 30 euro hotels in Amsterdam, Bezienswaardigheden in Amsterdam, Winkelen in Amsterdam, Restaurants in Amsterdam, Uitgaan in Amsterdam

,